Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ

Ποια θα είναι τα χαρακτηριστικά των παιδιών που θα έρθουν;

 

 

Κάθε γενιά έχει τα δικά της χαρακτηριστικά έτσι και η γενιά των παιδιών με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω θα έχουν τα δικά τους στοιχεία τα οποία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα επηρεάσουν ριζικά τη ζωή σε αυτό  τον πλανήτη. Σίγουρα θα είναι μία γενιά αρκετά δυναμική και θα φέρει πολύ σημαντικές αλλαγές στον κόσμο όπως αυτές που έφερε η γενιά με τον Πλούτωνα στον Καρκίνο και αυτές που προετοιμάζετε να φέρει η γενιά με τον Πλούτωνα στο Ζυγό.  Γενικότερα οι γενιές που έχουν τον σκοτεινό αυτό πλανήτη στα παρορμητικά ζώδια πάντα αλλάζουν πολλά και με ιδιαίτερο τρόπο θέματα που αφορούν την ανθρωπότητα. Είναι οι άνθρωποι που δεν θα διστάσουν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα και με κάποιο τρόπο αυτοί που φέρνουν νέες εποχές στον κόσμο.

Το κύριο χαρακτηριστικό των παιδιών με αυτή τη θέση θα είναι ότι θα πολεμήσουν για να έχουν την δική τους ταυτότητα στον κόσμο.  Εκτός όμως από αυτό θα είναι και μία γενιά όπου θα κάνει τα πάντα για να μπορέσει να πρωταγωνιστήσει. Σίγουρα λοιπόν στις κοινωνικές δομές τις ανθρωπότητας θα δούμε μία νέα γενιά ανθρώπων να νοιάζεται ιδιαίτερα όχι μόνο για την ταυτότητα της αλλά και για να μπορέσει να επηρεάσει τους άλλους σύμφωνα με τα πιστεύω της. Ο Αιγόκερως σχετίζεται με συστήματα εξουσίας όπως ο Καπιταλισμός και ο Κομουνισμός έτσι θα μπορούσαμε να πούμε ότι και είναι και η γενιά η οποία και θα φέρει σημαντικότατες αλλαγές στον τομέα της εξουσίας στη συνέχεια. Θα είναι η γενιά που θα την απασχολεί περισσότερο η καλή λειτουργία της κοινωνίας. Σε αυτό θα μπορούσαμε να πάρουμε ένα παράδειγμα τις αρχαίες πόλεις Κράτη των Ελλήνων όπου το βασικό καθήκον κάθε Έλληνα είναι ο σεβασμός αλλά και η προστασία της κοινωνικής συνοχής Θα είναι λοιπόν τα άτομα όπου και θα φέρουν σημαντικότατες τομές στον τομέα της κοινωνικής πραγματικότητας της εποχής.  Μαζί με αλλαγές στον τομέα αυτό όμως θα είναι και τα άτομα που θα δεχθούν τις ριζοσπαστικές αλλαγές των κηρυγμάτων των ανθρώπων με τον Πλούτωνα στον Τοξότη οπότε και μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι οι σημερινές μορφές και δομές της θρησκευτικής πίστεως και πραγματικότητας θα αλλάξουν ριζικά στη συνέχεια ενώ θα δούμε ιδιαίτερη αύξηση της αθεΐας ή την παρουσία μίας νέας «θρησκείας» η οποία θα έχει σαν επίκεντρο των άνθρωπο η το κράτος.

 Είναι τα παιδιά τα οποία θα φέρουν μία φιλοσοφία ξανά στην κοινωνική πραγματικότητα, οι άνθρωποι που θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν ένα κοινωνικό σύστημα το οποίο και θα λειτουργεί και δεν θα είναι δέσμιο κανενός. Θα γεννηθεί λοιπόν μία νέα κοινωνική φιλοσοφία με επίκεντρο όχι τόσο τον άνθρωπο αλλά τη λειτουργία του ανθρώπου σε ένα δομημένο και υγιές κοινωνικό σύνολο. Η ΕΝΤΑΞΗ του ατόμου ξανά στην κοινωνία και η δημιουργία του σαν ένα άτομο που προσφέρει σε αυτή θα είναι ίσως ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα που μπορεί να πετύχει αυτή η γενιά. Ουσιαστικά θα έχουμε ανθρώπους που πάνω από όλα θα είναι υπεύθυνοι ως προς το κοινωνικό σύνολο και κανέναν άλλον. Αυτή η υπευθυνότητα σε ένα μεγάλο βαθμό θα γεννήσει πολλούς μεταρρυθμιστές και ιδεολόγους κοινωνιολόγους για ένα σύστημα πιο αποτελεσματικό.

Παρόλα αυτά θα είναι και η γενιά η οποία και θα αποζητήσει περισσότερο ίσως από οποιαδήποτε άλλη αν εξαιρέσουμε την γενιά με τον Πλούτωνα στον Λέοντα την εξουσία. Αυτή η δίψα για εξουσία και για επιτυχία από τη μία μπορεί να είναι κάτι θετικό γιατί θα φέρει ανταγωνισμό από την άλλη θα γεννήσεις ανθρώπους ψυχρούς και υπολογιστές. Ανθρώπους που δεν θα ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τις ανθρώπινες αδυναμίες και χαρακτηριστικά παρά μόνο η επιτυχία και η σωστή λειτουργία της κοινωνίας.

Θα είναι μία γενιά που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα θελήσει να πάρει πολύ γρήγορα τα ηνία της εξουσίας και για αυτό και θα βγουν νέοι και φιλόδοξοι άνθρωποι οι οποίοι και θα θελήσουν να πάρουν μεγάλες θέσεις από πολύ νωρίς. Το αν θα είναι τύραννοι οι απελευθερωτές αυτό μόνο οι δομές τις τότε κοινωνίας μπορούν να μας το αποκαλύψουν.

Ένα άλλο αρνητικό τους είναι ότι δεν θα είναι οι άνθρωποι που θα προσπαθήσουν το οποιοδήποτε αυτό νέο σύστημα φτιάξουν να το βελτιώσουν. Μεγάλη του προσπάθεια θα είναι η διατήρηση του νέου καθεστώτος με κάθε κόστος κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε μετέπειτα αηθικότητα.

Επειδή θα είναι άνθρωποι με τρομερές βλέψεις μέσα από αυτή τη γενιά θα υπάρξουν αρκετοί πόλεμοι για την εξουσία και την κυριαρχία στους άλλους. Θα δούμε ηγέτες να πολεμούν για περισσότερη εξουσία και περισσότερη επιτυχία και αίγλη.

Θα είναι όμως και η γενιά της αξιοπρέπειας και το Λόγου. Οι άνθρωποι που δεν θα διστάσουν να τιμωρήσουν τον ίδιο τους τον εαυτό για αυτό και θα δούμε αυξημένο το αίσθημα τις δικαιοσύνης και θα δούμε ένα δικαστικό σύστημα δίκαιο και αποτελεσματικό.

Από τα θετικά αυτής της γενιάς θα είναι η αυτοπεποίθηση και η ανάγκη τους για να μπορέσουν να φτιάξουν κάτι καλό με τάξη χωρίς να έχει κενά και χωρίς να είναι ατελές. Πολύ σημαντικές και θετικές εξελίξεις θα έχουμε στο δικαστικό σύστημα ενώ θα δούμε καλύτερους νόμους να επιφέρουν με μεγαλύτερη ευκολία την τάξη.  Μην ξεχνάμε ότι κατά ένα μεγάλο ποσοστό θα είναι η γενιά που θα έχει για γονείς όσους έχουν γεννηθεί με τον Πλούτωνα στο ζώδιο του Ζυγού οπότε και είναι τα άτομα που το αίσθημα τις δικαιοσύνης και τις ισορροπίας θα έχει ήδη φυτρώσει από τη γενιά των ίδιων τους των γονιών.

Τα μαθήματα που πρέπει να μάθουν έτσι ώστε να πετύχουν ως γενιά είναι η διαχείριση του συναισθήματος και η δυνατότητα τους πλην από την ικανοποίηση του συνόλου να προσπαθούν αν βρουν και την πραγματική ικανοποίηση για τον εαυτό τους. Αυτό ίσως να τους το εμποδίσει το μεγάλο πρόβλημα που θα έχουν προκαλέσει οι προηγούμενες γενεές οπότε και δεν θα τους δίνουν πολύ χρόνο για τον εαυτό τους αλλά για την εγκαθίδρυση των κοινωνικών και πολιτικών δομών.   Επίσης θα πρέπει να μάθουν και ότι πάνω από όλα μετράει η προσωπική ευτυχία και όχι η κοινωνική καταξίωση.

Εκείνη την περίοδο από αυτή τη γενιά θα σημειωθεί και σημαντική έλλειψη γεννήσεων μιας και η αναπαραγωγική διαδικασία θα μειωθεί αισθητά.

Θα είναι τα άτομα που θα μπορέσουν να γίνουν οι δημιουργεί μία νέας εποχής για τον άνθρωπο αλλά θα πρέπει να αποφύγουν την κατάθλιψη στην καθημερινότητα τους και το άγχος τους για να μπορούν να είναι όλο και καλύτεροι. Αυτή τους τέλος η προσκόλληση στην κοινωνία θα τους κάνει και αρκετά υποκριτικούς έτσι ώστε να αποφεύγουν την έντονη κριτική της κοινωνικής πραγματικότητας τότε.