Οι γενέθλιες θέσεις του Πλούτωνα, τι σημαίνουν και πώς θα επηρεαστούν από την είσοδο του στον Αιγόκερω.

Πολύ σημαντικό δεν είναι μόνο να κοιτάξουμε το ζώδιο μας αλλά να δούμε και σε ποια θέση ήταν ο Πλούτωνας όταν γεννηθήκαμε. Κάθε τέτοια θέση σημαίνει κάτι για τη γενιά στην οποία ανήκουμε καθώς και με τη νέα θέση του Πλούτωνα αυτή η θέση θα δεχτεί κάποιες επιρροές που είναι σημαντικές για την εξέλιξη μας.

 

Εάν έχετε γεννηθεί με:

1) Τον Πλούτωνα στον Καρκίνο 1914-13/6/1939

Είσαστε η γενιά στην οποία και κλονίστηκαν τα θεμέλια της ασφάλειας του κοινωνικού οικοδομήματος. Αυτό το οποίο σας ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ανάγκη για επιβίωση και κυρίως για να μπορέσετε να νοιώσετε ότι είσθε ασφαλείς. Η γενιά σας ήταν αυτή που βίωσε 2 παγκοσμίους πολέμους.  Είσαστε οι άνθρωποι που πάντα δίνατε μεγάλη σημασία στη σημασία της πατρίδας και τη διαμόρφωση της ταυτότητας σας. Μέσα από τα χρόνια που πέρασαν είχατε τη δυνατότητα να παγιώσετε κάποια πιστεύω για να μπορέσετε να ζήσετε ελεύθεροι όσο μπορείτε μέσα σε ένα όμως δικό σας κλουβί ιδεών ώστε να μην αντιμετωπίσετε το άγνωστο του περιβάλλοντος.

Με την είσοδο του Πλούτωνα στον Αιγόκερω θα δείτε ότι θα έρθετε σε άμεση σύγκρουση με κόσμο. Μπορεί πολλοί να δείτε τα πράγματα να έρχονται έτσι ώστε να κατεδαφίζεται το οικοδόμημα σας και να πρέπει να αντιμετωπίσετε κάποιες καταστάσεις με άλλο μάτι. Επίσης θα βιώσετε κάποιοι το χαμό αγαπημένων προσώπων που θα σας κλονίσουν και θα σας κάνουν πιο αδύναμους. Γενικότερα η ζωή αυτή την περίοδο θα έρθει για να σας δείξει ότι είναι πια η περίοδος όπου θα πρέπει να αναμορφώσετε τη ζωή σας και τον τρόπο σκέψης σας. Μερικοί μπορεί να δουν τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής να καταρρέουν μπροστά σε απρόσμενα γεγονότα. Σε όλες αυτές τις αλλαγές όσο πιο θετικοί είσθε τόσο πιο εύκολα θα μπορέσετε να είσαστε ήρεμοι και κυρίως να έχετε τη δυνατότητα να προσαρμοστείτε και να δείτε κάποιες ευκαιρίες που ίσως θα πρέπει να αρπάξετε.

2) Τον Πλούτωνα στον Λέοντα 14/6/1939-6/8/1956

Εσείς είσαστε η γενιά που για να επιβιώσετε δημιουργήσατε ένα πολύ ισχυρό εγώ το οποίο και είχε την δυνατότητα να μπορεί να πετύχει πάρα πολλούς στόχους.  Ένας από αυτός είναι και η επιβίωση. Περιχαρακωθήκατε από έναν νεοσυντηριτισμό που σκοπό είχε την προφύλαξη πάνω από όλα του Εγώ σας και δεν επιτρέψατε στους άλλους πολύ εύκολα να ζήσουν μακριά από τα δικά σας ιδεώδη. Συνεχίζετε βέβαια να είσθε κτητικοί και να μην μπορείτε να αποδεχθείτε πάνω από όλα το πέρασμα του χρόνου και την αλλαγή η οποία και είναι ο μεγαλύτερος σας εχθρός.

Με την είσοδο του Πλούτωνα στον Αιγόκερω θα αρχίσετε να ξεπερνάτε αυτές τις παλαιολιθικές αντιλήψεις και θα προσπαθήσετε να διαμορφώσετε νέους τρόπους σκέψεις. Πολλά από τα πράγματα που θεωρείτε δεδομένα θα λήξουν χωρίς να μπορείτε να κάνετε κάτι έτσι ώστε να μπορέσετε να δημιουργήσετε νέες βάσεις στη ζωή σας. Μέσα από αυτές τις νέες βάσεις θα μπορέσετε πραγματικά να καλύψετε τις πραγματικές ανάγκες του εγώ σας και να μάθετε να είσαστε πιο βαθύς ως προς τον τρόπο με τον οποίο βιώνεται τα πράγματα γύρω σας. Μέσα λοιπόν από αυτή τη διαδικασία μπορεί να χάσετε και τον έλεγχο είτε τον παιδιών σας είτε άλλων ανθρώπων που μέχρι τώρα είχατε δεδομένους. Μέσα από αυτή όμως τη διαδικασία θα μπορέσετε να απελευθερωθείτε και να ζήσετε τη ζωή σας με μεγαλύτερη πληρότητα.

3) Τον Πλούτωνα στην Παρθένο 7/8/1956- 5/10/1971

Είσαστε η γενιά που προσπάθησε πάνω από όλα να ζήσει κάτω από το βάρος άλλων ανθρώπων. Πολλοί από εσάς δεν καταφέρατε να κάνετε αυτά τα οποία θέλατε γιατί βρεθήκατε κάτω από άλλες οικογενειακές και πολιτιστικές ανάγκες οπότε αντί να προσέξετε τον ίδιο σας τον εαυτό κοιτάξατε πως θα ευχαριστήσετε άλλες ανάγκες είτε των δικών σας προσώπων είτε τη ίδια της κοινωνίας. Έχετε την δυνατότητα να επεκταθείτε μέσα από την ανάλυση και την τελειοποίησης πολλών σχεδίων αλλά δεν ανήκετε στη γενιά η οποία κατάφερε να πάρει ποτέ ουσιαστικό και πρωταγωνιστικό ρόλο στη ροή των γεγονότων αυτού του πλανήτη.

Με την είσοδο του Πλούτωνα στον Αιγόκερω θα μπορέσετε σταδιακά να καταφέρετε να ζήσετε τη ζωή σας όπως εσείς θέλατε και να κάνετε σημαντικές αλλαγές σε σχέση με την τωρινή ποιότητα της ζωή σας. Τα πράγματα πια για τους σκοπούς σας θα είναι πιο εύκολα και θα μπορέσετε να είσθε πιο αποτελεσματικοί προς το περιβάλλον και τους ανθρώπους που σας αγαπούν. Πάνω από όλα θα μπορέσετε να αγαπήσετε τον εαυτό σας.  Θα διαπιστώσετε ότι τα εμπόδια σε πράγματα που θέλατε να κάνετε πια μικραίνουν αλλά κυρίως θα μπορέσετε να βρείτε τον βαθύτερο και πραγματικό εαυτό σας.

4) Τον Πλούτωνα στο Ζυγό 6/10/1971- 27/8/1984

 

Εσείς είσαστε η γενιά που θα πρέπει να διαμορφώσετε σχέσεις και γενικότερα συνεργασίες με άλλο και διαφορετικό τρόπο από ότι οι παλιότεροι. Είσαστε οι άνθρωποι όμως που θα πρέπει να μάθετε να πολεμάτε για τα δικαιώματα σας και να προσπαθείτε να βρείτε τις λύσεις κάποιες φορές ακόμη και μέσα από την σύγκρουση.

Θα πρέπει επίσης να πάψετε να είσαστε αναποφάσιστοι και να αντιμετωπίσετε τη ζωή με περισσότερη δύναμη και ένταση. Να μην αφήνετε τους άλλους να παίρνουν αποφάσεις για τη δική σας ζωή. Βασικότερο μάθημα σας είναι βέβαια να μάθετε να κάνετε ισορροπημένες σχέσεις βασισμένες όχι μόνο στην αγάπη αλλά και στον σεβασμό.

Με την είσοδο του Πλούτωνα στον Αιγόκερω βρισκόσαστε σε μία φάση όπου θα συμβούν πολλές και σημαντικές αλλαγές αλλά και καταστροφές από παλιές καταστάσεις που σας άφησαν στην ψυχή σας οι αισθηματικές και ερωτικές σας σχέσεις. Θα είναι η περίοδος όπου θα πρέπει να ψάξετε περισσότερα στα συναισθήματα σας και να βρείτε τον εαυτό σας μέσα από τις αντιδράσεις σας με τους άλλους.  Θα δημιουργήσετε σχέσεις και συνεργασίες από τις οποίες θα μπορέσετε να μάθετε πολλά είτε με τον εύκολο τρόπο κάνοντας δηλαδή ποιοτικές σχέσεις είτε μέσα από τον δύσκολο με το να πονάτε συνεχώς από ψεύτικες συνεργασίες και σχέσεις που δεν θα σας καλύψουν ποτέ.

 

5) Τον Πλούτωνα στο Σκορπιό 28/8/1984-16/1/1995

 

Αυτή η γενιά σταδιακά θα αρχίζει να βγαίνει στην κοινωνία. Αυτή ακριβώς η κοινωνικοποίηση θα γίνει από τη μία με προβληματισμό. Αυτή η γενιά θα πρέπει να ξεριζώσει πολλά από τα δεδομένα που είχαν οι παλιότερες γενεές και κυρίως θα πρέπει σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό να βιώσει καταστάσεις που θα είναι αρκετά έντονες πάνω από το μέσο όρο. Έχουμε επίσης μία γενιά η οποία θα περάσει από πολύ δύσκολες σχέσεις με τους γονείς της οπότε και πολλά από τα παιδιά αυτά μπορεί να βρεθούν σε μεγάλη σύγκρουση. Λόγω του έντονου βάθους του Σκορπιού θα βγάλουν πολύ έντονους συναισθηματισμούς πολλές φορές με ακραίο τρόπο. Πολλά επίσης από αυτά τα παιδιά πρέπει να δεχτούν αρκετοί αγάπη ώστε να μην νοιώσουν εγκαταλελειμμένα.

Η Είσοδος του Πλούτωνα στον Αιγόκερω θα σηματοδοτήσει μία περίοδο ευκαιριών για αυτά τα παιδιά που θα πρέπει όμως να τους έχει δοθεί σωστή παιδεία και ηθική γιατί μπορεί να βρουν ευκαιρίες για το εύκολο κέρδος και να χάσουν την σωστή κατεύθυνση στη ζωή τους. Θα πρέπει λοιπόν όλα τα επόμενα χρόνια να ψάξουν να βρουν τι πραγματικά είναι σωστό για τη ζωή τους και να μην επηρεάζονται από τα κοινωνικά μοντέλα που προωθούν το εύκολο χρήμα. Αυτή η γενιά θα βρει τις ευκαιρίες ώστε μετέπειτα ή να γίνουν οι δαίμονες ή οι άγγελοι της κοινωνίας.

 

6) Τον Πλούτωνα στο Τοξότη 17/1/1995-26/1/2008 και από 15/6 μέχρι 27/11/2008

 

Είναι τα παιδιά τα οποία παραμένουν να είναι ακόμη πάρα πολύ μικρά οπότε και ακόμη δεν έχουν δει τις δυνατότητες τους. Είναι η γενιά που θα φέρει ένα νέο ιδεολογικό περιεχόμενο στον κόσμο και θα αλλάξουν φιλοσοφικά την δομή της δυτικής κοινωνίας και τρόπου σκέψης.  Είναι επίσης και τα παιδιά τα οποία θα αλλάξουν σε μεγάλο βαθμό τη μορφή των Θρησκειών στον κόσμο. Σε πολύ μεγάλο βαθμό όμως θα είναι η γενιά η οποία και θα βρεθεί με το μεγαλύτερο βάρος να δώσει λύσεις σε σημαντικά προβλήματα. Πολλές από αυτές τις αποφάσεις θα είναι ιδιαίτερα δύσκολες μιας και θα πρέπει να αντιμετωπίσουν και τα προβλήματα που δημιούργησαν οι προηγούμενες γενεές και από την άλλη την έντονη τάση «αυτοκτονίας» της γενιάς του Σκορπιού.

Η Είσοδος του Πλούτωνα στον Αιγόκερω θα είναι μία περίοδος όπου και θα δούμε τη ζωή τους να αλλάζει. Θα κατανοήσουνε σε ένα εσωτερικό βαθμό ότι βιώνουν μία κοινωνία χωρίς ιδανικά και χωρίς ουσιαστικό τρόπο ζωής. Έτσι θα απαρνηθούν να μπουν στη διαδικασία ένταξης στο καπιταλιστικό μοντέλο και θα θελήσουν να δημιουργήσουν ένα ιδεολογικό μοντέλο το οποίο να βοηθά τον άνθρωπο καλύτερα.

 Μέσα από την σταδιακή γνώση που θα αποκτήσουν θα μπορέσουν για πρώτη φορά ίσως ύστερα από πάρα πολλά χρόνια να δώσουν ένα υψηλότερο όραμα στον κόσμο.