Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΩΝΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΣΚΟΠΙΑ

 

            Η είσοδος του Πλούτωνα στον Αιγόκερω για πολλούς δεν είναι ένα απλό αστρολογικό γεγονός που θα σημάνει σημαντικές αλλαγές αλλά και ένας σεισμός στις ψυχές όλων μας και για την εξέλιξη της ανθρωπότητας. Εμείς σήμερα θα δούμε σε αυτό το άρθρο πως ερμηνεύετε αυτό το γεγονός μέσα από τη σκοπιά της εσωτερικής αστρολογίας και της μεταφυσικής.

 

Α) Οι Πύλες του Άδη

  Η είσοδος του Πλούτωνα στον Σκορπιό θα ενεργοποιήσει το αρχέτυπο του Άδη σε ένα μεγάλο βαθμό. Κατά τις εσωτερικές διδασκαλίες ο Πλούτωνας στον Σκορπιό είναι περισσότερο μία μορφή μιας καταστροφικής και σκοτεινής θεότητας όπως η Κάλι για αυτό και η θέση του Πλούτωνα στον Αιγόκερω φέρνει στο συλλογικό ασυνείδητο το αρχέτυπο του Άδη αυτού που κανείς δεν μπορεί να δει σύμφωνα με το όνομα που του έδωσαν οι ίδιοι οι αρχαίοι Έλληνες. Επειδή ακριβώς οι Ρωμαίοι των ονόμασαν και Πλούτο συμβολίζει και όλο το υπόγειο πλούτο που έχει η Γη μας.

 Για την εσωτερική ψυχολογία θα είναι μία περίοδος έκπτωσης για τον άνθρωπο μιας και αυτός θα παραμείνει ακόμη περισσότερο στην επιφάνεια. Η ταύτιση του με την ύλη θα τον οδηγήσει σε μάχες και πολέμους που σκοπό θα έχουν τι άλλο από τον υπόγειο πλούτο της ίδια της Γης.

  Θα είναι μία περίοδος όπου ο άνθρωπος θα χάσει κάθε επαφή με την ψυχή του και δεν θα μπορέσει να επικοινωνήσει με το εσωτερικό νόημα της ύπαρξης του. Βέβαια ταυτόχρονα θα βιώσουμε και την κορύφωση του καπιταλισμού αλλά και τον μετέπειτα θάνατο του.  Το καλό θα είναι ότι θα επέλθει ένας περαιτέρω σεβασμός του θυληκού μιας και ο Άδης στο μύθο μπορεί να έκλεψε την Περσεφόνη αλλά την έβαλε ώς βασίλισσα στο πλάι του, κάτι που σημαίνει ότι σταδιακά η γυναίκα θα μπορέσει να κατακτήσει τα δικαιώματα της μέσα από μάχες βέβαια. Μην ξεχνάτε τις εντάσεις και τον πόνο της Δήμητρας για να μπορέσει να ξαναβρεί την κόρη της.  Ο Άδης όμως κατάφερε και έκλεψε την Περσεφόνη για ένα πολύ σημαντικό ρόλο, η Περσεφόνη είναι η δύναμη της αγάπης και της ανιδιοτελούς προσφοράς. Μέσα λοιπόν από αυτή την διαδικασία οι άνθρωποι θα μπορέσουμε να δούμε τα πράγματα γύρω μας με περισσότερη ζεστασιά και ενδιαφέρον για τον πλησίον μας.  Η είσοδος βέβαια του Πλούτωνα του Αιγόκερω δεν είναι τίποτα άλλο από την προσπάθεια να μπορέσει ο Πλούτος να κατανεμηθεί περισσότερο καλύτερα στον κόσμο μέσα βέβαια από σκληρές μάχες και συγκρούσεις.

  Όλοι όσοι κρατούν μη ίση δύναμη προς τους άλλους και προσπαθούν να κερδίσουν ακόμη περισσότερη θα είναι αυτοί που θα κατακρυμνηθούν  και θα πέσουν στην κόλαση. Ο Πύργος της Tarot είναι ένα μοναδικό χαρτί καταστροφής που δείχνει τη θεία δίκη και τιμωρία για όσους είναι περιχαρακωμένοι μέσα στον εαυτό τους και τη δύναμη τους και δεν επιτρέπουν στον κόσμο όχι μόνο να τραφεί σωματικά αλλά και πνευματικά.

 Μέσα από αυτή τη διαδικασία θα δούμε τον κόσμο να αλλάζει και οι ηγέτες του τώρα σταδιακά να πέφτουν σε παρακμή. Ο Πύργος το 16ο χαρτί της τράπουλας των Μεγάλων Αρκάνα είναι το κατεξοχήν χαρτί της ταρώ που συμβολίζει τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω. Ο Κεραυνός δείχνει την διάλυση των μέχρι τώρα δομών για να μπορέσουν τα άτομα να κάνουν μία νέα αρχή με Ελπίδα που θα συμβολίζεται από το Αστέρι. Η πνευματική αλαζονεία και η πίστη ότι κάποιοι θα μείνουν αθάνατοι και ότι έχουν γίνει θεοί θα καταρριφθούν από τις φωτιές τις δικαιοσύνης.  Η δύναμη της Δικαιοσύνης δεν θα ενεργήσει όμως στην αρχή του χτισίματος του πύργου της ντροπής αλλά στο τέλος εκεί που το άτομο μέσα στην ύβρη του θα πιστέψει ότι έχει φτάσει τον ουρανό. Εκεί ακριβώς θα επέλθει και η σύγκρουση, στην Κάρτα Ταρώ του Πύργου βλέπουμε δύο ανθρώπους να καταρρίπτονται δείχνοντας τη δυαδικότητα και ξέρουμε από το μύθο ότι ο Πύργος που έφτιαξαν οι άνθρωποι τελικά δεν φτιάχτηκε ποτέ γιατί οι άνθρωποι χωρίσθηκαν μεταξύ τους και άρχισαν να μιλούν διαφορετικές γλώσσες. Συνδυάστε το αυτό μαζί με το άρθρο στο αφιέρωμα για την ιστορική πορεία του Πλούτωνα τα τελευταία 3.000 χρόνια.

 Μέσα σε αυτή τη σκοτεινιά όμως θα υπάρξουν και άτομα τα οποία θα μπορέσουν να διδάξουν την ενότητα. Θα γεννηθούν κάποιοι «προφήτες» κάποιοι δηλαδή άνθρωποι που θα δημιουργήσουν τις βάσεις για μία αλλαγή στις κοινωνικές δομές του πλανήτη έτσι ώστε ο ορθός λόγος να ενεργήσει μέσω της αγάπης και να μπορέσει να ποτίσει τις δομές του κόσμου.

 

Β) Ο Μονόκερως

Κατά τη μεταφυσική σκοπιά το ζώδιο του Αιγόκερω ήταν στα παλαιότερα χρόνια και το τέλος του ζωδιακού κύκλου. Στο παρελθόν ο Υδροχόος και οι Ιχθείς δεν υπήρχαν επειδή οι άνθρωποι δεν μπορούσαμε να αντιδράσουμε σε αυτούς τους πλανητικούς συνδυασμούς.  Ο Αιγόκερως λοιπόν συμβολίζει και το θρίαμβο της ύλης αλλά ταυτόχρονα είναι και η πύλη στην οποία εισέρχονται οι μυημένοι για να περάσουν στην επόμενη δοκιμασία.

 Μέσα από τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω θα έχουμε την έκφραση της καταστροφής και της θέλησης στην πιο συμπυκνωμένη της μορφή. Αυτό σημαίνει ότι για να μπορέσει η ανθρωπότητα να αντισταθεί σε αυτές τις πιέσεις θα δημιουργηθούν αντανακλαστικά για αυτό και δεν είναι τυχαίο ότι σε αυτή την κρίσιμη στιγμή οι περισσότεροι πλανήτες θα είναι σε λίγο σε Ταυ τετράγωνο με τον Πλούτωνα ακριβώς για να μπορέσει να ελεγχθεί σε κάποιο βαθμό η ενέργεια αυτή. Ο Μοναδικό πλανήτης ο οποίος και δεν θα συμμετέχει στον σχηματισμό Ταυ θα είναι ο Ποσειδώνας και αυτό γιατί έτσι και αλλιώς ο Ποσειδώνας δεν ανήκει στην πραγματικότητα στο δικό μας ηλιακό σύστημα και η επαφή του με τον Ήλιο είναι απλά φαινομενική. Ο Μονόκερως είναι το σύμβολο της συμπυκνωμένης δύναμης που αντιτίθεται στο σκοτάδι και στις πιέσεις της ψυχρής ύλης. Οι Δάσκαλοι επιμελώς έκρυψαν ότι η αθανασία της ψυχής δεν είναι δώρο που το έχουν όλοι apriori αλλά είναι κάτι το οποίο και κερδίζετε μέσα από μόχθο. Ο Πήγασος λοιπόν συνδεόμενος με τον Λέοντα ουσιαστικά μας δίνει την δυνατότητα μέσα στα επόμενα χρόνια να δημιουργήσουμε μία πνευματική γέφυρα μέσα από αναδιάρθρωση όμως των θρησκειών που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. 

 Ο άνθρωπος λοιπόν θα μπορέσει σταδιακά να πετύχει την αντιστροφή του απλού τροχού και με την είσοδο του Πλούτωνα στον Αιγόκερω πια θα έχουμε την δυνατότητα να έχουμε την κανονική εξέλιξη του ανθρώπου από τον Κριό μέσω του Ταύρου στους Ιχθείς. Επίσης επειδή η ανθρωπότητα θα ανοίξει και άλλο σε δυνατότητες θα μπουν σταδιακά νέα ζώδια τα οποία και θα μπορούν να αντισταθμίσουν την ερμηνευτική ισορροπία της αστρολογίας.

 

Ο ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ ΚΑΘΑΙΡΕΘΗΚΕ. ΣΕΝΤΝΑ ΚΑΙ ΕΡΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

                            

Η είσοδος του Πλανήτη Πλούτωνα σε αυτή τη φάση της ανθρώπινης εξέλιξης θα ήταν πολύ πιο καταστροφική αν δεν επερχόταν η ανακάλυψη δύο ακόμα πλανητών πολύ σημαντικών για την ανθρωπότητα της Sedna και την Έριδα. Ιδιαίτερα η θέση της Σεντνα είναι ουσιαστικά θεματοφύλακας και προστάτης για να μπορέσει να διατηρήσει σε ισορροπία της υλιστική μανία του Πλούτωνα. Αν και η Έριδα στη συνέχεια θα πυρπολήσει την κατάσταση σε συνδυασμό με τον Πλούτωνα μιας και οι δύο θα είναι σε παρορμητικά ζώδια και θα υπηρετούν την πρώτη ακτίνα η Σεντνα με την μεγάλη της εξισορροπητική δύναμη θα διατηρήσει  από ότι αν δεν την είχαμε βρει πιο πριν.  Επίσης η θέση της Σέντνα ακόμη δεν έχει δείξει το μεγαλείο της, αυτό θα το κάνει λίγο αργότερα όταν θα φτάσει στο κοντινότερο σημείο στη Γή και στον Ήλιο ύστερα από 24.000 χρόνια.  Ο Πλούτωνας λοιπόν με αυτή την αποκάλυψη έχασε την τεράστια δύναμη και ισχύ που είχε πάνω στην καταστροφή και το θάνατο οπότε πια θα μπορεί να είναι πιο λειτουργικός από τη μία και από την άλλη θα μπορεί από τη μία να τον συγκρατεί σε κάποιο βαθμό η Sedna και σε κάποιον άλλο να τον επαναπροσδιορίζει η Έριδα.

 Η Σέντνα υπηρετεί την 5η ακτίνα που συμβολίζει τον ίδιο τον άνθρωπο μιας και η ίδια η Πεντάλφα είναι η μορφή του ανθρώπου συμβολικά έτσι λοιπόν μας δίνονται ευκαιρίες αυτή τη στιγμή από άλλες αντιστοιχίες να μπορέσουμε να ισορροπήσουμε και πάνω από όλα να μάθουμε μέσα από τη διέλευση του Πλούτωνα στον Αιγόκερω.

 Προς το παρόν αυτά είναι αρκετά για τον αμύητο γιατί άλλες πληροφορίες προς το παρόν θα μπερδέψουν παρά θα διευκολύνουν το άτομο. Υποσχόμαστε σταδιακά να αποκαλύπτουμε και άλλα γύρω από αυτή την νέα πλανητική κυριαρχία η οποία αφαιρεί την δυνατότητα του Πλούτωνα να φέρει ξανά το θάνατο σε τέτοιο βαθμό όπως έκανε για παράδειγμα στον Α και Β παγκόσμιο πόλεμο.