( Για περισσότερες πληροφορίες κοιτάξτε τα άρθρα στο αφιέρωμα:«3000 χρόνια ιστορίας η πορεία του Πλούτωνα» , «Η είσοδος του Πλούτωνα από μεταφυσική σκοπιά» & «το περιβάλλον της Γης μας»)

 Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω δεν θα μπει μόνο μία φορά αλλά δύο στον Αιγόκερω. Την 1η φορά θα μπει στις 26/01/08 και στις 14/6/08 θα ξαναπεράσει στον Τοξότη έτσι ώστε να ξαναμπεί μετά στον Αιγόκερω στις 27/11/08. Οι δύο είσοδοι του μας αποκαλύπτουν πάρα πολλά για την υφή της παρουσίας του Πλούτωνα στον Αιγόκερω για αυτή την περίοδο.

 

Α) 1η είσοδος 26/1/08 4¨38 π.μ

Η πρώτη είσοδος του Πλούτωνα είναι αρκετά έντονη σε γεγονότα και σίγουρα θα φέρει αρκετές εντάσεις.  Το ταυ τετράγωνο Σελήνη – Άρη και Ουρανό με κορυφή τον Άρη θα φέρει μεγάλες συγκρούσεις και βίαιες ενέργειες στο παγκόσμιο σκηνικό.  Είναι σίγουρο ότι θα έχουμε κάποιες ανατροπές και ατυχήματα στις μεταφορές. Γενικότερα δείχνει ότι μέχρι και τη 2η είσοδο του Πλούτωνα στον Αιγόκερω θα έχουμε αρκετές εντάσεις που θα δημιουργήσουν προβλήματα στην σταθερότητα πολλών πραγμάτων. Το ότι για την Ελλάδα ο Ωροσκόπος σχηματίζει ένα μεγάλο τετράγωνο έχουμε ουσιαστικά την σιγουριά να προβλέψουμε ότι η Κυβέρνηση θα έχει πολλά προβλήματα τόσα που θα απειληθεί η σταθερότητα της με αποτέλεσμα να έχουμε μία πολύ σύντομη διακυβέρνηση. Γενικότερα πάντως θα πρέπει να περιμένουμε εξελίξεις και δυσκολίες στη διακυβέρνηση πάρα πολλών κρατών ενώ είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν προβλήματα και στις σχέσεις του λαού με τις εκάστοτε εξουσίες σε όλα τα κράτη. Το κράτος το οποίο και θα λάβει και την μεγαλύτερη ένταση και προβληματισμούς από την είσοδο του Πλούτωνα στον Αιγόκερω δεν είναι άλλο από τις ίδιες της ΗΠΑ όπου θα δούμε τις δομές τις να καταρρέουν και σταδιακά να μπαίνει σε μία οικονομική αστάθεια. Επίσης θα δούμε την Αμερική στην προσπάθεια της να μπορέσει να ανέβει οικονομικά να κάνει και άλλους πολέμους για να μπορέσει να σιγουρέψει τη δύναμη της και την κυριαρχία της ανεπιτυχώς.  Η σύνοδος του Ερμή με τον Ποσειδώνα δείχνει ότι θα ξεσπάσουν σκάνδαλα οικονομικής και όχι μόνο φύσεως σε πολλές χώρες του κόσμου και πως θα υπάρξουν και σε πολλά μέρη πολλές κακοδικίες. Η τάση για εύκολο πλουτισμό ενισχύεται και από την σύνοδο Πλούτωνα, Αφροδίτη , Δία που δηλώνει ότι μιλάμε για μία περίοδο όπου οι Πλούσιοι θα πλουτίσουν ακόμη παραπάνω και οι φτωχοί θα φτωχύνουν περισσότερο οπότε και θα πρέπει να περιμένουμε σίγουρα σημαντικές συσσωρεύσεις χρημάτων που θα οδηγήσουν σε περισσότερη ύφεση.  Ο Υπερτροφισμός του καπιταλισμού θα φτάσει στο μεγαλείο του το 2008 και θα προσπαθήσει να επιβιώσει και τα επόμενα χρόνια.

Στην Ελλάδα ένα νέο πρόσωπο θα ανέλθει και θα επηρεάσει τον κόσμο αρκετά. Η χώρα μας η ίδια θα μπορέσει να έχει καλύτερη πορεία επίσης στα ζητήματα του τουρισμού.  Το Μεσουράνημα για τη χώρα μας δείχνει ξεκάθαρα ότι εμείς προσωπικά θα μπούμε σε μία πορεία εξευγένισης και αύξησης του πολιτισμού μας, για να γίνει αυτή όμως η διαδικασία θα πρέπει να θυσιάσουμε κάτι έτσι ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε.

Β) 2η Είσοδος 27/11/08 03:02 π.μ

Θα σταθούμε περισσότερο στην 2η είσοδο του Πλούτωνα στον Αιγόκερω μιας και είναι και η θέση η οποία και θα μας δώσει στοιχεία περισσότερο για τα επόμενα χρόνια που θα έρθουν.

Πολύ μεγάλη σημασία έχει το ότι ο Πλούτωνας στο χάρτη είναι χωρίς πτολεμαικές όψεις κάτι που σημαίνει ότι θα δράσει με ιδιαίτερη ενέργεια και ένταση στα επόμενα χρόνια ανενόχλητος από άλλες πλανητικές παρουσίες τουλάχιστον σε φυσικό επίπεδο.  Θα ήταν χειρότερη η επιρροή του Πλούτωνα και πιο καθαρή αν δεν είχαμε τον Ποσειδώνα και αυτόν χωρίς Πτολεμαικές όψεις κάτι που μας οδηγεί σε μία τεράστια ένταση από τη μία αλλά από την άλλη ότι όλα αυτά έχουν ένα όραμα για κάτι καλύτερο και πιο ανθρώπινο μιας και ο Ποσειδώνας στον Υδροχόο ενισχύει τον Ουμανισμό άρα και αντιτίθεται στην σκληρή ματεριαλιστική οπτική του Πλούτωνα στον Αιγόκερω. Έχουμε λοιπόν εδώ μία εσωτερική σύγκρουση δυνάμεων. Αυτή η σύγκρουση δυνάμεων είναι ακόμη πιο εμφανής και στον Ουρανό που είναι σε αντίθεση με τον Πλούτωνα οπότε και βλέπουμε πώς θα παιχτεί το παιχνίδι τα επόμενα χρόνια. Από τη μία Ο Πλούτωνας στο ζώδιο του Κρόνου θα προωθεί την αύξηση του χρήματος και της κεντρικής εξουσίας από την άλλη  ο Ποσειδώνας θα δίνει ένα ανθρωπιστικό όραμα για κάτι καλύτερο και πιο όμορφο πέρα από το απλό κέρδος. Ο Κρόνος που είναι κυβερνήτης του Αιγόκερω στην Παρθένο θα είναι σε αντίθεση με τον άλλο πλανήτη του Ιδεαλισμού τον Ουρανό ο οποίος είναι αυτά τα χρόνια σε άμεση συνεργασία και σε αμοιβαία υποδοχή με τον Ποσειδώνα.  Ο νεωτερισμός λοιπόν με τον συντηρητισμό και η άκρατη καπιταλιστική κοινωνία με μία κοινωνία ισότιμων ανθρώπων θα είναι το ζήτημα που θα απασχολήσει τον κόσμο.

Επίσης φιλοσοφικά θα έχουμε την σύγκρουση σε μεγάλο βαθμό του υλισμού με τον πνευματισμό.  Η αντίθεση όμως του Ουρανού με τον Κρόνο επίσης δείχνει ότι πρόκειται για χρόνια όπου θα υπάρξουν πτώσεις κυβερνήσεων και πως δεν θα είναι πια αποτελεσματικές καθόλου.  Επίσης θα έχουμε πάρα πολλές εντάσεις και διαμάχες που θα προκαλέσουν και τον θάνατο κάποιων ανθρώπων.  Στην Ελλάδα στον 6ο και 12ο οίκο αυτή η όψη δηλώνει αύξηση της ανεργίας και της φτώχειας καθώς και πολλαπλά προβλήματα της εργατικής τάξης που θα φτάσει σε πολλά αδιέξοδα.  Η Σύνοδος του Ερμή με τον Άρη και τον Ήλιο αν μη τι άλλο δηλώνουν ότι πρόκειται για μία χρονική περίοδος που θα υπάρχουν πολλές εντάσεις και ότι τα λόγια καθώς και η διπλωματία δεν θα μπορέσουν να είναι όσο αποτελεσματικά θα μπορούσαν.  Η υπερβολή και ο εύκολος πλουτισμός από κάποιους

ενισχύεται και από την σύνοδο της Αφροδίτης με τον Δία οπότε και θα έχουμε πολλούς να προσπαθούν να γίνουν αυτοκράτορες ή να προσπαθούν να συμπεριφερθούν στους άλλους αυτοκρατορικά. Το σύμβολο του Ήλιου για την 2η είσοδο του Πλούτωνα είναι ο υπολογισμός και θα πρέπει η ανθρωπότητα να μπορέσει να συγκεντρωθεί και να καταμετρήσει σωστά κάποια πράγματα αν θέλει να προχωρήσει ειδάλλως θα οδηγήσει σε μία μεγαλύτερη παρακμή μίας ανούσιας επέκτασης που οδηγεί σε σήψη.

 Η λέξη κλειδί που αντιπροσωπεύει τη Σελήνη για τη μοίρα που βρίσκεται είναι η δυνατότητα, η δυνατότητα να καταφέρουμε να πείσουμε τον κόσμο ότι πρέπει να πάρει σημαντικές αποφάσεις από εδώ και στο εξής ενώ δεν θα πρέπει να τον αφήσουμε να παραιτηθεί από την εξουσία που έχει ήδη στα χέρια του.

 Για την χώρα μας όμως το Μεσουράνημα και ο Ωροσκόπος είναι σε σύνοδο με πάρα πολύ καλούς απλανείς. Ο Ωροσκόπος είναι με τον Σείριο και το Μεσουράνημα είναι με τον Κάνοπω.  Αυτό δείχνει ότι η χώρα μας τα επόμενα χρόνια θα μπορέσει να κερδίσει μακροπρόθεσμα περισσότερα ίσως και από αυτά που η ίδια περιμένει.  Η τεράστια όμως επιτυχία της θα πρέπει να διαχειριστεί σωστά γιατί μπορεί να την οδηγήσει και στην αυτοκτονία μιας και ο Σείριος είναι ένα πολύ δυνατό αστέρι που δίνει δύναμη αλλά πρέπει να βρεθεί ένα χέρι που να μπορεί να χειριστεί σωστά αυτή τη δύναμη.  Καθώς φαίνεται η χώρα μας τα επόμενα χρόνια θα γίνει ξανά ένας οδηγός για να οδηγήσει κάποιους σε νέα μονοπάτια ενώ από την άλλη δείχνει ότι σε ένα μεγάλο βαθμό θα μπορέσουμε σταδιακά ακόμη και τη φτώχεια που τόσο έντονα φαίνεται στο χάρτη όλου του κόσμου να μπορέσει να την αντιμετωπίσει στη συνέχεια.

 Κοιτώντας τα μεσοδιαστήματα μπορούμε να μπούμε πιο βαθιά στο χάρτη και να δούμε κάποιες περαιτέρω επιρροές.  Για τον κόσμο όλα δείχνει ότι ο πολιτισμός μας θα πέσει σε μία πνευματική ασθένεια που θα κάνει τον καπιταλισμό και τα ιδανικά του Δυτικού πολιτισμού να καταρρεύσουν ενώ γενικότερα πρέπει να μπαίνουμε σε μία φάση ύφεσης γενικότερα.  Για την δικιά μας χώρα τα μεσοδιαστήματα ουσιαστικά μιλούν για το χαμό μιας μεγάλης και ηγετικής προσωπικότητας που θα στεναχωρήσει αρκετό κόσμο.

 Πολύ σημαντικό για να μπορέσουμε να αναλύσουμε την επιρροή του Πλούτωνα στον Αιγόκερω είναι να αναλύσουμε το μελλοντικό Ταυ-τετράγωνο αλλά επειδή είναι μερικά χρόνια μετά δεν θα ασχοληθούμε τόσο με αυτό αυτή τη στιγμή αλλά θα μπούμε σε λεπτομέρειες σε μετέπειτα αφιερώματα μας.

Γ) Τι μας αποκαλύπτει ο Ηλιοκεντρικός Χάρτης;

20/7/2008 14:29

Στο ηλιοκεντρικό χάρτη ο Πλούτωνας μπαίνει στον Αιγόκερω στα μέσα του καλοκαιριού και θα σημάνει αλλαγές ως προς την πνευματική πορεία του ηλιακού μας συστήματος.  Το τετράγωνο του Κρόνου με τον Ερμή δείχνει ότι φιλοσοφικά και πνευματικά μπαίνουμε σε μία περίοδο όπου ο κόσμος θα χάσει πολύ από την δημιουργικότητα του και την πνευματική του συνείδηση. Επίσης είναι η όψη του πεσσιμισμού και της κατάθλιψης. Το σύστημα μας όλο μας μαρτυρά ότι τα χρόνια που θα έρθουν με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω είναι χρόνια μιζέριας και πνευματικής φτώχειας.  Όμως μεγάλες εξελίξεις θα έχουμε στην τεχνολογία και στις χρήσεις της κάνοντας ακόμη πιο θαυμαστή την μοντέρνα τεχνολογία.

Η Αντίθεση της Αφροδίτης με τον Ποσειδώνα δείχνει ότι θα χρησιμοποιηθεί η επιστήμη για χρήσεις που θα είναι ανήθικες ενώ θα υπάρξουν τεράστιες εντάσεις στο χώρο των θρησκειών με μεγάλες συγκρούσεις.  Η ανάγκη για έλεγχο θα είναι αρκετά μεγάλη και θα υπάρξουν δυνάστες που δεν θα έχουν τη λογική να κοιτάξουν ποιο θα είναι το συμφέρον του λαού τους.  Παρόλα αυτά το Τρίγωνο της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα δείχνει ότι αυτά τα μαθήματα που θα πάρει η ανθρωπότητα θα μπορέσουμε να τα χειριστούμε σωστά και να προχωρήσουμε στο επόμενο επίπεδο. Η χιαστί της Γής με την Αφροδίτη και το ενάμισυ τετράγωνο με τον Κρόνο δείχνει ότι μπαίνουμε σε μία περίοδο λιγότερης φιλανθρωπίας και μεγαλύτερης ψυχρότητας και αδιαφορίας. Η σκληρότητα θα είναι οικουμενική οπότε και η ευαισθησία προς τον κόσμο και τα δικαιώματα του θα είναι ελλιπείς. Αυτό θα οδηγήσει μετέπειτα σε περιορισμούς τις ελευθερίας του κόσμου.

Το τετράγωνο του Πλούτωνα με τον Άρη  δείχνει από τη μία τις τεράστιες εντάσεις και τις ανάγκες του ανθρώπου για περισσότερη ενέργεια και υλικό πλούτο και πρώτες ύλες που θα τον οδηγήσει ακόμη και σε πολύ δύσκολους πολέμους από τη μία αλλά και την πτώση τη θείας θέλησης προς το παρόν για το καλό της ανθρωπότητας.  Ευτυχώς το εξάγωνο του Ουρανού με τον Δία είναι παρών για να μπορέσει να μας βοηθήσει να δώσουμε τον αγώνα για τα οράματα μας και να μπορέσουμε να μην προσκολληθούμε τόσο πολύ στην ύλη.