Ο Πλούτωνας και η επιρροή του στο περιβάλλον κατά την παραμονή του στον Αιγόκερω

Ο Νέος ηλιακός κύκλος σύμφωνα με τους επιστήμονες που ξεκινά τον 1/08 είναι ο πιο έντονος σε δραστηριότητα από κάθε άλλη φορά ενώ οι επιστήμονες σε διάφορες χώρες μιλούν για υπερθέρμανση του πλανήτη. Οι πάγοι λιώνουν στους πόλους και έντονα κλιματικά φαινόμενα φαίνονται να επηρεάζουν την κλιματική ισορροπία…

 

Πλούτωνας στον Αιγόκερω 535μ.χ :Η έκρηξη στο ηφαίστειο Κρακατόα σηματοδοτεί σημαντικότατες κλιματικές αλλαγές σε όλη τη γη.

Πλούτωνας στον Αιγόκερω 1270μ.χ : Παρατηρείτε η ελάχιστη ηλιακή δραστηριότητα και τερματίζεται η περίοδος στην της Θερμής Μεσαιωνικής περιόδου.

 

Σίγουρα όλοι θα έχουμε καταλάβει ότι μπαίνουμε σε μία φάση που το περιβάλλον θα μας απασχολήσει πιο πολύ από οποιαδήποτε άλλη φορά. Η κοινωνία μας πολύ σύντομα θα πρέπει να πάρει σημαντικές αποφάσεις που θα αλλάξουν ακόμη και την καθημερινότητα μας. Η Είσοδος του Πλούτωνα στον Αιγόκερω αν μη τι άλλο είναι μία περίοδος που θα μας δείξει ότι έχουμε πολύ λίγο χρόνο να κινηθούμε και να πάρουμε αυτές τις αποφάσεις.

Εικόνα 1 Η έκρηξη του Ηφαιστείου Κρακατόα έχει απασχολήσει πολλές φορές τον κόσμο. Όμως κατά τη διάρκεια του μεσαίωνα η έκρηξη του ήταν τόσο σημαντική όπου και επηρέασε την θερμοκρασία ολόκληρου του πλανήτη.

Η Είσοδος του Πλούτωνα στον Αιγόκερω και η παραμονή του για ένα πολύ σημαντικό χρονικό διάστημα για μένα είναι ίσως καθοριστικής σημασίας μιας και είναι μία θέση που σχετίζεται αρκετά με τις κλιματικές αλλαγές στον πλανήτη μέσω διάφορων φυσικών φαινομένων. Επειδή ακριβώς ο Πλούτωνας έχει εδώ και πολλές διελεύσεις να παρουσιάσει πάλι αυτό του το πρόσωπο και δεδομένο ότι βάση της αστρολογικής μου έρευνας ότι έχει καθυστερήσει να παρουσιαστεί στους κύκλους των πλανητών είναι πιο πιθανών να γίνει θεωρώ ότι πια βρισκόμαστε σε μία χρονική στιγμή όπου το περιβάλλον δυστυχώς θα μας εκπλήξει από εκεί που δεν το περιμέναμε.

Πολύ πιθανό είναι να έχουμε την έκρηξη και κάποιων ηφαιστείων μιας και η καταστροφική έκρηξη του Krakatoa αλλά και η έκρηξη του Fuji κάθε άλλο από ήρεμους μπορούν να μας αφήνουν. Σίγουρα λοιπόν θα πρέπει να προσέξουμε γιατί μία πια είναι και η πρώτη φορά που καθώς περνά η διέλευση του Πλούτωνα από αυτό το ζώδιο όχι μόνο έχουμε τον κίνδυνο περιβαλλοντικής καταστροφής από την ίδια την φύση αλλά έχουμε και την μόλυνση του περιβάλλοντος που παράγει ο ίδιος ο άνθρωπος. Με δεδομένα τα δύο παραπάνω λοιπόν δυστυχώς έχουμε να κάνουμε με ακόμη μεγαλύτερες πιθανότητες για μόλυνση του περιβάλλοντος και σημαντικές κλιματικές αλλαγές που θα μας επηρεάσουν δραματικά.

Εικόνα 2 Σύμφωνα με τους επιστήμονες η θερμοκρασία τα επόμενα χρόνια θα αρχίζει να ανεβαίνει αρκετά δείχνοντας ότι πρόκειται σίγουρα για ένα διάστημα στο οποίο και θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα.  Σε όλα τα κλιματικά μοντέλα παρατηρούμε ότι η αύξηση θερμοκρασίας από 2 μέχρι και 5 βαθμούς Κελσίου θα φέρει πολλές και σημαντικές καταστροφές.

Η αστρολογία πιστεύει ότι θα έχουμε επίσης με βάση τα ιστορικά στοιχεία του παρελθόντος ότι η θερμοκρασία επίσης θα έχει μεγάλη σχετικά αύξηση αλλά θεωρεί ότι η ανθρωπότητα θα μπορέσει να βρει και λύσεις σχετικά με το πρόβλημα .

Αν έχετε ήδη διαβάσει την ιστορική πορεία του Πλούτωνα μέσα από τον Αιγόκερω σχετίζεται αρκετά με την βιομηχανία και την τεχνολογία της. Πιστεύουμε λοιπόν ότι ακριβώς στα χρόνια που θα έρθουν θα επέλθει μία νέα επανάσταση στον τομέα της βιομηχανίας με βοηθό βέβαια και την τεχνολογία όπου και θα έχει το αποτέλεσμα να μπορέσει ριζικά να αλλάξει ο τρόπος κίνησης των βιομηχανιών οπότε και με την τεχνολογική έρευνα να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε σωστή τεχνολογία που από τη μία να βοηθά στην ανάπτυξη της οικονομίας και της προόδου από τη μία και από την άλλη στο σεβασμό του περιβάλλοντος και τις ισορροπίας του η οποία και είναι βασική για την επιβίωση του ανθρώπινου είδους.

Βέβαια αυτό το οποίο φοβόμαστε οι αστρολόγοι είναι ότι συνήθως ο Πλούτωνας μας δείχνει το μάθημα που πρέπει να πάρουμε μετά από μία καταστροφή ή μία αλλαγή που θα επηρεάσει αρνητικά τον κόσμο.

Αυτό λοιπόν που πρέπει να προσπαθήσουμε είναι να αποφύγουμε ο καθένας μας και όλοι οργανωμένοι να αφήσουμε κάποιους ανθρώπους που διψούν για περισσότερη εξουσία είτε οικονομική είτε κρατική να δημιουργήσουν καταστροφές στο περιβάλλον.

ΤΑ 3 ΣΕΝΑΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΩΝΑ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ

Α) ΜΕΓΑΛΗ  ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Σίγουρα ο κόσμος έχει να κάνει ελάχιστα στο 1ο σενάριο προβλημάτων του περιβάλλοντος παρόλα αυτά ποτέ δεν έγινε τόσο μεγάλη φυσική καταστροφή στην καταγεγραμμένη ιστορία ώστε να πιστεύουμε ότι αν ενεργοποιηθεί αυτό το σενάριο θα έχουμε δύσκολες εξελίξεις στη ζωή μας. Παρόλα αυτά μπορεί σε κάποιο βαθμό όλοι μας και ίσως ακόμη περισσότερο τα άτομα που θα ζουν κοντά σε αυτή τη καταστροφή να έχουν μία δυσχέρανση της ποιότητας ζωής τους. Σίγουρα όμως δεν πρόκειται για καμία απειλή που θα φέρει είτε το τέλος του κόσμου όπως μερικοί «τρομοκράτες» μιλούν ούτε για κάτι που θα προκαλέσει το τέλος του ανθρώπινου πολιτισμού. Παρόλα αυτά αν συμβεί μία τέτοια φυσική καταστροφή σε ένα μεγάλο βαθμό θα μπορέσουμε να καταλάβουμε την πραγματική μας θέση στον κόσμο και ίσως να δείξουμε περισσότερο σεβασμό στον εαυτό μας και στο περιβάλλον μας.

Β) ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕ ΟΠΛΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

Αυτό είναι για μένα και το πιο επικίνδυνο σενάριο. Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω εκτός του ότι πάντα στην ιστορία σχετικά μεγάλους πολέμους από την άλλη είναι ένας πλανήτης που φέρνει μεγάλη δίψα για εξουσία και συγκεντρωτισμό αυτής. Στη μάχη λοιπόν για την κρατική και όχι μόνο εξουσία μπορεί να δούμε δυσάρεστες εξελίξεις σε κράτη που έχουν σαν σκοπό την επέκταση της δύναμης τους. Το ότι η τεχνολογία έχει προχωρήσει και ότι πια τα πυρηνικά δεν είναι στα χέρια δύο μόνο δυνάμεων αλλά και παραπάνω θα πρέπει να μας κάνει να είμαστε ακόμη πιο σκεπτικιστές μήπως κάποιοι χρησιμοποιούσουν πυρηνικά ή και άλλα όπλα μιας και η σύγχρονη τεχνολογία μπορεί πάρα πολύ εύκολα με διάφορους τρόπους να καταστρέψει το περιβάλλον. Εδώ μπορούμε να πάρουμε έναν ενεργό ρόλο όλοι μας μιας και είμαστε όλοι υπεύθυνοι για τις εξελίξεις στη ζωή μας και όχι μόνο. Αντί λοιπόν να κοιτάμε στις ειδήσεις όλα όσα συμβαίνουν και να είμαστε απλοί παρατηρητές καλό θα ήταν να πάρουμε μέρος σε οργανώσεις ενάντια στον πόλεμο και στη χρήση όπλων που σαν σκοπό έχουν την υποδούλωση και την καταστροφή. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η διέλευση του στον Αιγόκερω και στον Υδροχόο είναι οι θέσεις όπου και θα έχουμε μεγάλη υπευθυνότητα για τις πράξεις μας.

 Οι άρχοντες αυτού του κόσμου μπορεί να έχουν μεγάλη εξουσία αλλά εμείς μπορούμε να το αλλάξουμε γιατί η ίδια η ιστορία μας λέει ότι νικητής είναι αυτός που είναι με το λαό.

Γ) ΑΥΞΗΣΗ ΡΙΠΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΠΑΣΜΩΔΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ

Πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι τα άσχημα σενάρια της καταστροφής του περιβάλλοντος δεν είναι τόσο μακριά μας για να μην ανησυχούμε. Ακόμη και όμως και αν η φύση δεν αντιδράσει σπασμωδικά για να μπορέσει να επέλθει ισορροπία αυτό που ξέρουμε είναι ότι μπαίνουμε σε μία φάση όπου αν δεν δράσουμε τώρα δεν θα μπορέσουμε να αλλάξουμε τα πράγματα στη συνέχεια. Η συνεχής μόλυνση του περιβάλλοντος αργά η γρήγορα θα δημιουργήσει τεράστιες ανισορροπίες στον κόσμο. Ήδη η αύξηση της θερμοκρασίας και το λιώσιμο των πάγων στους Πόλους είναι δεδομένο και με βάση την αύξηση της ηλιακής δραστηριότητας ο κίνδυνος αύξησης της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος και η ενδυνάμωση αυτής από το φαινόμενο του Θερμοκηπίου θα οδηγήσει σε πολύ δύσκολες καταστάσεις για τον άνθρωπο.

Για άλλη μια φορά μπορούμε εμείς οι ίδιοι να κάνουμε τις κατάλληλες κινήσεις έτσι ώστε να προστατέψουμε το περιβάλλον. Ένα απλό κλείσιμο του διακόπτη, ένας λαμπτήρας όπου θα καταναλώνει λιγότερη ενέργεια. Ακόμη και η ανακύκλωση ενός χαρτιού μπορεί να μας βοηθήσει. Πρέπει να μάθουμε να είμαστε πιο ενεργοί πολίτες και με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να γλιτώσουμε αρκετές συνέπειες των ίδιων των πράξεων μας. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξουμε και στην επιλογή των προϊόντων μας και την υποστήριξη σε κάποιες εταιρείες. Η αγοραστική μας δύναμη είναι η μεγαλύτερη σας δύναμη οπότε και μπορείτε να εκβιάσετε ή και να αλλάξετε την πολιτική σε πάρα πολλά ζητήματα. Τέλος προσπαθήστε να νικήσετε τη μισαλλοδοξία τη μεγάλη απάτη του ανθρώπου. Δεν χρειάζεται να φοράτε γούνες και να δείχνετε μεγαλοπρεπής για να ικανοποιήσετε κάτι τόσο μικρό όπως το να πετύχετε να μπείτε στο μάτι του άλλου.

Πάνω από όλα σκεφτείτε το μέλλον το δικό σας και των παιδιών σας των ανθρώπων όπου και θα πρέπει να σκεφτείτε ότι θα είναι οι επόμενοι από εσάς.

Προστατέψτε το σπίτι σας αυτό που μας βοήθησε να γίνουμε άνθρωποι και να φτάσουμε στο πολιτιστικό επίπεδο που είμαστε τώρα. Γιατί η Γη είμαστε εμείς είναι το μόνο καταφύγιο μας στο οποίο δεν υπάρχει πόρτα εξόδου. Αναλογιστείτε την ομορφιά της και κάντε την το λίκνο της ανθρωπότητας για το μέλλον και όχι το νεκροταφείο μας.