ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΟΔΗΓΟΙ – ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΙ ΘΕΟΙ

Α ΜΕΡΟΣ

 

 

Οι απλανείς αστέρες είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο της αστρολογίας.  Οι αρχαίοι έβλεπαν τον κόσμο τους όχι ξέχωρα από αυτούς και θεωρούσαν όλο το σύμπαν μία συμπαντική ενότητα. Οι κινήσεις των απλανών σταδιακά γέννησαν μύθους και σμίλεψαν την ανθρώπινη κουλτούρα και πολιτισμό ίσως παραπάνω από ότι πιστεύει και η ίδια η αστρολογία. Η ίδια η ιστορία της θρησκευτικής και μυθολογικής μας κουλτούρας είναι ουσιαστικά αποτύπωση της ιστορίας των άστρων που διαβαίνουν από τη στιγμή της γέννησης του ηλιακού συστήματος τον ουρανό της Γης

 

Εικόνα 1 Γεννιόμαστε από τα άστρα και αυτά μας καθορίζουν την πορεία μας καθοριστικά ακόμη και όταν το μόνο που έχει απομείνει από την περιστασιακή μας οντότητα είναι η στάχτη. Η καθολικότητα και η σπουδαιότητα των απλανών είναι τόσο σημαντική για την αστρολογία όσο για τον ηλεκτρισμό η κατανόηση του ηλεκτρονίου.

 

 

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ

 

Καταρχάς η θεωρία των απλανών αστέρων ουσιαστικά είναι το μόνο που έχει απομείνει από την λεγόμενη αστρική αστρολογία. Από την άλλη το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι η τροπική αστρολογία στην ίδια της την θεώρηση η οποία ουσιαστικά καταργεί τους αστερισμούς. Πώς λοιπόν γίνεται η τροπική αστρολογία από τη μία να καταργεί τους αστερισμούς και από την άλλη να χρησιμοποιεί τους αστέρες που τους αποτελούν και τη φιλοσοφία τους έτσι ώστε να προβλέψει;

Το παραπάνω ερώτημα δεν είναι τίποτα άλλο από την λανθασμένη σε ένα μέρος λογική της τροπικής αστρολογίας και την έλλειψη κατανόησης που έχουν ακόμη και οι ίδιοι οι αστρολόγοι  για αυτή.

 

Απλανής αστέρας δεν είναι τίποτα άλλο από τα αστέρια   που βλέπουμε στον ουρανό και επειδή αυτά δεν κινούνται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα στον ουρανό οι αρχαίοι τους ονόμασαν απλανείς δηλαδή αυτοί που δεν κινιούνται σε αντίθεση με τους πλανήτες.

 

Ένα λάθος που κάνουν οι αστρολόγοι είναι ότι χρησιμοποιούν αποκλειστικά συγκεκριμένους απλανείς που σχετίζονται με κάποιους αστερισμούς οι οποίοι μπορεί να είναι και εκατοντάδες χιλιάδες η και εκατομμύρια έτη φωτός αν όμως μας επηρεάζει ένας απλανής που είναι για παράδειγμα στα 360 έτη φωτός τότε γιατί να μην μας επηρεάζει και ο Α Κένταυρος ο οποίος είναι περίπου 4 έτη φωτός από εμάς. Έτσι λοιπόν η αστρονομία έχει ανακαλύψει πολλούς αστέρες οι οποίοι είναι στην γειτονιά μας αλλά επειδή υπάρχει έλλειψη θέλησης από τους σύγχρονους αστρολόγους για την έρευνα έχουν μείνει ουσιαστικά στης γνώσεις των αρχαίων και των ανθρώπων της αναγέννησης.

 

Ουσιαστικά όμως ο τρόπος που χρησιμοποιεί ο καθένας τους απλανείς είναι λανθασμένος και έχει επάνω του παγανιστικά κατάλοιπα. Δεν αναλύουμε τελικά τον απλανή του με τις πραγματικές του ιδιότητες αλλά προσπαθούμε μέσω του μύθου και της θεωρίας να βγάλουμε συμπεράσματα τα οποία πολλές φορές βέβαια θα είναι λανθασμένα, διότι ο σύγχρονος αστρολόγος δεν χρησιμοποιεί τους απλανείς σαν ένα εργαλείο παρακολούθησης της συμπαντικής ισορροπίας αλλά σαν θεϊκές υπάρξεις πολλές φορές χωρίς να το κατανοεί ο ίδιος.

 

ΒΑΣΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΤΩΝ ΑΠΛΑΝΩΝ

 

1) Οι Βασιλικοί αστέρες.

Οι απλανείς ως μέσω εκτεταμένης πρόβλεψης για τα εγκόσμια ξεκίνησαν από την Βαβυλωνιακή κοινωνία και αρχικά θεωρούνταν ως οι μοναδικοί απλανείς οι 4 βασιλικοί αστέρες οι οποίοι εκείνη την εποχή με την ανατολή τους εγκαινίαζαν τις 4 εποχές.

Οι 4 βασιλικοί αστέρες είναι :

1)      Aldebaran o οποίος ανήκει στον αστερισμό του Ταύρου και θεωρείτε ο μεγαλύτερος και ο πιο σημαντικός από όλα τα αστέρια. Είναι συνδεδεμένος με την ειλικρίνεια και την ακεραιότητα

 

 

2)      Antares ο οποίος ανήκει στον αστερισμό του Σκορπιού και συνδέεται με την εμμονή την ένταση και ανακάλυψη.

 

 

3)      Formalhaut ο οποίος ανήκει στον Piscis Australis και συνδέεται με τα ιδανικά και τα όνειρα

 

 

4)      Regulus ο οποίος ανήκει στον αστερισμό του Λέοντα και είναι συνδεδεμένος με την επιτυχία χωρίς όμως την τάση για εκδίκηση.

 

 

 

Καθένα από αυτά τα αστέρια είναι συνδεδεμένα με το μεγαλείο και την πτώση οι άνθρωποι που έχουν σύνοδο είτε σε μήκος είτε σε πλάτος θα φέρουν επάνω τους πολύ σημαντική μοίρα και θα πρέπει να ολοκληρώσουν κάποιες συγκεκριμένες «εργασίες» για να αποδειχθεί αν θα πετύχουν τους όρους που τους υπόσχεται η κοσμική τους κληρονομιά.

Αυτά τα αστέρια είναι σημαντικά μόνο βέβαια εάν συνδέονται ο Ήλιος η Σελήνη η ο Ωροσκόπος και τα παραπάνω στοιχεία είναι και αυτά που θα πρέπει γενικότερα να κοιτάμε όταν έχουμε σύνοδο με απλανή.

 

Οι 4 βασιλικοί αστέρες φέρουν επάνω τους πολύ μεγάλη ένταση και δύναμη για αυτό καλό θα ήταν τα άτομα που έχουν μία τέτοια σύνοδο να είναι πιο προσεκτικά ως προς το χειρισμό της ζωής του. Συνδέονται με τους 4 αρχαγγέλους αλλά πιο βαθιά συνδέονται με την απόκρυφη Βαβυλωνιακή θρησκεία και τις 4 πύλες του κόσμου που είναι κλειδωμένες και έχουν εξορίσει πέρα από αυτές το βαθύ σκοτάδι και το σκότος πέρα ακόμη από αυτό που ονομάζουν οι θρησκείες ως διάβολο.

 

Αυτή και μόνη η σημασία που δίνεται μπορεί να μας βοηθήσει να καταλάβουμε το μέγεθος της σπουδαιότητας αυτών των απλανών που αναφέρονται μυστικιστικά ακόμη και στην αποκάλυψη αλλά και στον Νοστράδαμο.

 

Ακόμη και όταν αυτοί οι απλανείς είναι σε σύνοδο με κάποιον άλλο πλανήτη τότε και πάλι μπορεί να φέρουν γεγονότα ενώ είναι πολύ σημαντικοί για την ανάλυση και κατανόηση των εγκόσμιων γεγονότων.

 

 

2)Τα αστέρια του Θεού.

Ο Ωρίωνας είναι ο Θεός που κατοικεί στα αστέρια αντιπροσωπεύει για την αστρολογία την ίδια την κοσμική εξουσία και ενέργεια. Θεωρείτε ιερός αστερισμός και μαζί με την μεγάλη άρκτο σηματοδοτεί το μεγάλο ιερό ζευγάρι το λεγόμενο ανδρόγυνο.  Για του Αιγυπτίους είναι ο Όσιρις ο μεγάλος θεός που τον σφάγιασε ο αδελφός του Seth και τελικά η Ίσιδα πήρε τα κομμάτια του και τον ξαναέφερε στη ζωή.  Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι για τους αρχαίους ο αστερισμός αυτός δεν ήταν ένα σύμβολο του Θεού αλλά ο ίδιος ο Θεός και με την μετάπτωση των ισημεριών και την δύση του ουσιαστικά οι λαοί εκείνης της εποχής είδαν την καταβαράθρωση του θεού και ουσιαστικά την πτώση του στο αιώνιο σκοτάδι.

 

Τα αστέρια του Ωρίωνα είναι πολύ σημαντικά γιατί ουσιαστικά συμβολίζουν πολύ σημαντικές ενέργειες στην παγκόσμια αστρολογική ισορροπία για λόγους που φαντάζουν στον αρχάριο σαν ακατανόητοι αλλά θα φανερωθούν στη συνέχεια αυτού του άρθρου και πιο συγκεκριμένα στο επόμενο μέρος του.

 

Τα πιο σημαντικά αστέρια του Ωρίωνα είναι

1)      Rigel ο οποίος συνδέεται με την διδαχή της Σοφίας και της διδασκαλίας γενικότερα

2)      Betelgeuse που συμβολίζει τη νίκη την επιτυχία και την εκπλήρωση των στόχων και

3)      Bellatrix που είναι η κατάσταση της σκοτεινής πλευράς του εαυτού που νικιέται από τον άνθρωπο αυτός ο απλανής συνδέεται πολύ συχνά και με ανθρώπους που έχουν πολύ ισχυρό υποσυνείδητο το οποίο τους σπρώχνει στην τρέλα η γενικότερα χάνουν τον έλεγχο της συνειδητότητας τους.

 

 

 

 

4)      Βασικοί κανόνες

 

Α) Για να υπάρξει σύνοδος η παραλληλία με κάποιον απλανή δεν θα πρέπει στο μήκος να έχουμε πάνω από 30 λεπτά της μοίρας απόσταση ενώ σε πλάτος όχι πάνω από 10 λεπτά της μοίρας

Β) Οι απλανείς δεν έχουν ποτέ άλλης αρμονικής εκτός από την ίδια τη σύνοδο για αυτό και οποιαδήποτε άλλη όψη δεν θα πρέπει να την κοιτάμε.

Γ) Πολύ σημαντικό είναι όταν συμβαίνει η λεγόμενη έκλειψη έχουμε δηλαδή σύνοδο σε πλάτος και μήκος κάτι που είναι πολύ σπάνιο και όταν συμβαίνει έχουμε να κάνουμε με πολύ σημαντικά γεγονότα στη ζωή του ατόμου.

Δ)  Οι απλανείς εκτός από την λεγόμενη σύνοδο έχουν και την λεγόμενη ανατολή και δύση τους και ανάλογα με τη θέση τους αν θα είναι ανατολή η δύση τότε και επηρεάζει τη ζωή του ατόμου στην αρχή η στο τέλος του.

Ε) Για την εύρεση της ανατολής και της δύσης ενός άστρου χρησιμοποιούνται συγκεκριμένοι χάρτες οι προγράμματα που μπορούμε να κατανοήσουμε εάν ένας πλανήτης είναι σε φάση ανατολής η δύσης με κάποιον απλανή.

Ζ) Δεν χρησιμοποιούμε μόνο εμφανείς με το μάτι απλανείς αλλά και αυτούς που έχουν μικρότερο φαινόμενο μέγεθος.

 

 

ΧΡΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΛΑΝΗΤΗ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ

 

ΗΛΙΟΣ : Όταν ο Ήλιος επηρεάζεται από έναν απλανή η ίδια μας η ζωή και ουσία καθορίζετε από αυτόν τον πλανήτη. Ουσιαστικά σε μία τέτοια θέση εμείς οι ίδιοι κατανοούμε τους εαυτούς μας όχι τόσο όσο το ζώδιο αλλά η ενέργεια του απλανή.  Αν μπορούσαμε να μιλήσουμε λίγο ποιητικά όταν ο Ήλιος είναι σε σύνοδο με κάποιον απλανή τότε το άτομο μεταμορφώνετε όπως ακριβώς η κάμπια και γίνεται ένα με το μύθο και την ουσία του αστεριού με το οποίο γεννήθηκε.

ΣΕΛΗΝΗ: Πώς αισθάνεσαι τι ψάχνεις και τέλος τι ψάχνεις στη ζωή σου αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα επηρεάσει η σύνοδος της Σελήνης με κάποιον απλανή.

ΕΡΜΗΣ : Ιδέες και επικοινωνία, πώς αντιδρούμε σε μία κατάσταση και γενικότερα το ιδεολογικό προφίλ ενός ανθρώπου θα επηρεαστεί από έναν απλανή.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ : Πέρα από τις αισθηματικές σχέσεις μία τέτοια σχέση θα επηρεάσει την τέχνη και την ιδέα της αρμονίας σε κάθε άνθρωπο.

ΑΡΗΣ : Η θέληση και το είδος της ενέργειας που θα ασκηθεί καθώς και οι σεξουαλικές επιδόσεις και δύναμη του καθενός θα εκφραστεί ανάλογα με τον απλανή.

ΔΙΑΣ : Ο τρόπος που επεκτεινόμαστε και μαθαίνουμε για τον κόσμο θα επηρεαστεί άμεσα αν και θα πρέπει να πούμε ότι στη περίπτωση αυτή και του Κρόνου μιλάμε για πολύ μικρές αποστάσεις για να υπάρξει σύνοδος.

ΚΡΟΝΟΣ : Τι θα αφήσουμε πίσω μας όταν αφήσουμε τον κόσμο καθώς και με ποιο τρόπο θα χτίσει κάποιος τη ζωή του θα επηρεαστεί

ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ : Το ίδιο το μονοπάτι της ζωής του ατόμου θα πάρει τη μορφή και τους αγώνες που αντιπροσωπεύει ο απλανής με όλους τους κόπους που φέρει ο μύθος και της χαρές του. Πολλές φορές η επιρροή είναι τόσο δυνατή που ακόμα και οι όψεις δεν έχουν την δυνατότητα να αλλάξουν τα γεγονότα του ατόμου στη ζωή του.