Πολλά έχουν λεχθεί για την σχέση του Ποσειδώνα με την Αφροδίτη. Σίγουρα είναι μία σχέση που έχει ισχυρή αντανάκλαση στον κόσμο, καθώς και λόγω κοινωνικών δεδομένων, ιδίως παλαιότερα, αυτή η όψη μπορούσε να εκφραστεί με πολύ εύκολο τρόπο. Στην νέα όμως πραγματικότητα αυτή η όψη πολλές φορές οδηγεί περισσότερο σε δεινά παρά σε ευτυχία.

Ο Ποσειδώνας και η Αφροδίτη
Ο Ποσειδώνας είναι ο πλανήτης που έχει να κάνει κυρίως με τις εξιδανικεύσεις και τα υψηλά μας ιδανικά. Σύμφωνα με τους εσωτεριστές, συμβολίζει την ελπίδα μας στο να μπορέσουμε να ξαναγυρίσουμε στον χαμένο παράδεισο, είναι η ελπίδα αλλά και η υπόσχεσή μας να γυρίσουμε στην απόλυτη ευτυχία. Στην καθημερινότητά μας ο Ποσειδώνας είναι ένας πλανήτης που δεν μας επιτρέπει να βλέπουμε καθαρά πολλές καταστάσεις καθώς μέσω των εξιδανικεύσεών του δημιουργεί λανθασμένες εκτιμήσεις για την πραγματική φύση των πραγμάτων. Η Αφροδίτη είναι ο πλανήτης που έχει άμεση σχέση με τις αξίες και με το τι μας ικανοποιεί στην ζωή μας. Επειδή ο έρωτας και η αγάπη είναι σημαντικοί παράγοντες ικανοποίησης στην ζωή μας, ουσιαστικά είναι στοιχεία που έχουν άμεση και έντονη σχέση με την Αφροδίτη.

Σε μία όψη λοιπόν Αφροδίτης-Ποσειδώνα η εξιδανίκευση του Ποσειδώνα και η αίσθηση του ιδανικού ενεργοποιούνται μέσα στο ίδιο το σύστημα αξιών μας σε συνάρτηση με το πλαίσιο που δημιουργούνται η ικανοποίησή μας αλλά και το τι μας ευχαριστεί. Το άτομο λοιπόν με αυτήν την όψη μπαίνει σε μία διαδικασία που η αισθηματική του ζωή πλημμυρίζει από τα χαρακτηριστικά του Ποσειδώνα με αποτέλεσμα να γίνονται στην ζωή του ατόμου χαρακτηριστικά γεγονότα.

1)Επαναλαμβανόμενες αποτυχίες στις αισθηματικές σχέσεις.
Η κοπέλα ή ο άνδρας με όψη Ποσειδώνα-Αφροδίτης περιμένει μονίμως το πριγκιπόπουλο που τους απολυτρώσει από αυτήν την μίζερη ζωή. Επειδή όμως για τον καθένα μας το «πριγκιπόπουλο» έχει κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά τα οποία και είναι αδύνατον να προσωποποιηθούν αυτούσια στην πραγματικότητα, καταδικάζεται οποιαδήποτε ευκαιρία μπορεί να έρθει στη ζωή μας για μία πετυχημένη σχέση.

2) Η αναγκαιότητα της θυσίας
Τα άτομα με κάποια όψη Ποσειδώνα-Αφροδίτης έχουν μία δόση δραματικότητας και κυρίως πιστεύουν ότι ένας έρωτας πρέπει να περάσει από πολλά εμπόδια ώστε να δείξει ότι αξίζει. Αυτό βέβαια έχει ως αποτέλεσμα να μπλέκουν με άτομα που δεν τους αξίζουν και τους ταλαιπωρούν. Είναι τα άτομα που μπορεί να θέλουν να είναι με κάποιον ανάξιο και να θυσιάζονται για αυτούς. Σίγουρα είναι μία θέση όπου πρέπει να φιλήσει το άτομο πολλούς …βάτραχους μέχρι να καταφέρει να βρει πραγματικά τον άνθρωπο που θα του αξίζει.

 

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ