Η γυναίκα στη σύγχρονη κοινωνία είναι αναγκασμένη να υιοθετήσει παράλληλα πολλές ταυτότητες, πιεζόμενη από τα δεδομένα της εποχής, αλλά και επειδή η ίδια δεν κατάφερε ισοδύναμα να δηλώσει το στίγμα της όπως θα έπρεπε, απέναντι στο ανδρικό φύλο.

Η θεωρία της ισότητας οδήγησε ουσιαστικά τη γυναίκα σε περαιτέρω ρόλους, αλλά όχι σε πραγματική ελευθερία σε σχέση με τον άνδρα, με αποτέλεσμα, η ζωή της τελικά -αν και έχει κάποιες ουσιώδεις ελευθερίες σε ψυχολογικό επίπεδο- να είναι πιο πιεσμένη απο ποτέ.

Μία γυναίκα στη σημερινή κοινωνία, αναγκάζεται «υποχρεωτικά» -και πρέπει- να καλύψει κάποιους ρόλους.

Πρέπει να είναι μητέρα, καθότι κάποια στιγμή οι περισσότερες θα επιλέξουν να κάνουν παιδιά. Πρέπει να είναι σύντροφος, οπότε και να καλύπτει τις οικογενειακές ανάγκες του συντρόφου της όσο το δυνατόν περισσότερο, αλλά ταυτόχρονα να διατηρεί και τη σεξουαλική της ταυτότητα ως ερωμένη πάντα έτοιμη και δυναμική, όχι μόνο να κερδίσει ερωτικά τον άνδρα της, αλλά και να ανταγωνιστεί άλλες γυναίκες σε ένα πολυγαμικό παιχνίδι ερωτικής εξουσίας που ο άνδρας την έβαλε απο την πίσω πόρτα.

Αυτό οδηγεί βέβαια σε αρκετές δυσκολίες και αναγκαστηκά κάτω απο την κοινωνική πίεση, κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να έχει πολύ καλή επίδοση, εκτός αν προσπαθήσει πολύ.

Σε αυτό το άρθρο θα μελετήσουμε, ανάλογα με τις όψεις της Σελήνης, της Αφροδίτης και του κυβερνήτη του 1ου οίκου, πώς μία γυναίκα μπορεί να διαχειριστεί και να δει το προφίλ της και στους τρεις ρόλους να είναι καλύτερο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο 4women.gr